Direktlänk till inlägg 19 augusti 2012

Rapport från vulkanen!

Av Skoogh - 19 augusti 2012 08:26

Framme i Volcanos nationalpark och ovanpå det här bor vi nu:


   


Gårdagen slutade inte med mopedåkning, utan istället hyrde vi cyklar och cyklade en runda söderut längs västkusten, till en liten strand. Varmt och skönt, men efter lite för mycket tid vid poolen i förrgår, höll vi oss mestadels i skugga för att lindra brännan. I övrigt ytterligare en härlig dag med mycket god mat och dryck, eller vad sägs om Erikas meny från igår?

Frukost: En jättevåffla, med kokossirap, grädde och bär

Lunch: En hamburgetallrik med pommes

Middag: En pizza

;)


   


Så här nöjd blir man när man blir omcyklad!



Efter lite problem med biluthämtning i morse när jag skulle hämta ut vår hyrbil för färd mot Vulkanparken, fick mobbarn nu ytterligare anledning att retas, då hon fick komma till undsättning med ett fungerande kreditkort. Till slut skulle vi dock få ut den bil vi bokat, en liten nätt Toyota Yaris. Döm om vår förvåning när uthyraren leder fram oss till en 7-sitsig Chrysler minivan och beklagar att det är den enda bil han har kvar. Gött säger vi och har nu all möjlighet att plocka upp liftare längs vägen!


Efter lite spontanstopp på vägen, bl.a vid en zebra med tillhörande åsna/mula? längs med vägen:


 


och en strand med kolsvart sand med en sköldpadda på:


   


kom vi fram till vårt boende, som visade sig ligga mitt inne i regnskogen. Det var precis så att vår lilla mini-van kom in på uppfarten, under diverse hängande grenar. Vår första tanke när skogsmullen till ägare kom och mötte oss vid ett totalt nedsunkat kontor med sina fyra hundar var att det här kändes lite väl primitivt. Tanken slog oss att utnyttja biluthyrare Rodrigos tips om att det gick att fälla samtliga säten i bilen till en jättesäng... Dock var rummet fint och rent, och med frukost i kylen som väntar innan morgondagens strapatser, så det får bli sängen istället =)


Vi befinner oss nu på vulkanen Kilauea, som eftersom den haft ett pågående utbrott sen 1983 är den mest aktiva vulkanen i världen. Från helikopter och från en väg som till och från hålls öppen ska det gå att se lavaflöde som rinner ner i havet, och vi ska göra ett försök att spana in detta imorgon kväll om vägarna är öppna. Helikopter-alternativet känns inte aktuellt med tanke på mobbarns handsvett. 


I kväll åkte vi tillbaks till nationalparken efter att ha ätit hawaii-inspirerad thai-mat och kollade in kratern igen, och det här var vad vi fick se vid kratern:


 


Riktigt maffigt att se hur röken färgades orange/röd. Tyvärr är de två största vulkanerna på ön, Mauna Kea och Mauna Loa, totalt inbäddade i dimma/moln, så vi har inte kunnat skymta dem ännu. Förhoppningsvis är vädret lite klarare imorgon, men det känns tveksamt..


Nu ska det planeras inför morgondagens hajkningar! Vi återkommer, för trots djungeln vi bor i, så har vi faktiskt ett rätt ok wifi här!


 


Hoppas att ni har det gött i sensommarvärmen där hemma! Vi kanske kan (skade-)glädja er med att vi bara har 16 grader här upp på vulkanen.. Vi får värma oss på lavan imorgon!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Skoogh - 17 augusti 2015 10:01

"Doing an Ironman is like fighting a gorilla: You don´t stop when you are tired - you stop when the gorilla is tired"    Inleder med en efter-bild i avskräckande syfte:   Och nej, jag hade inte BH på mig, chipstuttarna till trots: Det är pul...

Av Skoogh - 14 augusti 2015 21:32

Då var det dags! Ett års förberedelser. Lagom mycket träning. En grym kolhydratsfest i dagarna tre. Allt detta ska omsättas i en heldags slit, kämpande, smärta och förhoppningsvis lycka! Kommer bli fantastiskt kul att få vara med om detta. Hela stämn...

Av Skoogh - 10 augusti 2015 15:14

Brickpass igår (cykel + löpning) funkade problemfritt! Fortsatt krångel med växlarna på cykeln åtgärdades idag på Sportson, snabbt och lätt och tydligen så enkelt att besöket blev gratis. Jag betalade dock lite i form av skamsenhet över min tekniska ...

Av Skoogh - 9 augusti 2015 12:17

Märker att jag inte skrivit här på ett tag, men behovet av att få skriva av sig lite har trängt sig på sista veckan. Som rubriken antyder: Det är mindre än en vecka kvar. All träning skulle för länge sedan ha varit gjord. För att summera årets tränin...

Av Skoogh - 8 november 2013 17:21

Vart ju inte igår jag skrev här. Inte ens i år. Riktigt riktigt tråkigt så här i efterhand, när året som gått inneburit riktigt mycket tränings/tävlingsrelaterade kul händelser. Jag har ingen riktigt förklaring till det hela, mer än att jag bara blev...

Skapa flashcards