Direktlänk till inlägg 25 augusti 2012

Underbart lata dagar!

Av Skoogh - 25 augusti 2012 08:09

Hallå igen!


Sedan sist vi skrev så har vi haft tre fantastiskt sköna dagar på vår helt underbara ö Kauai! Under en liten bilutflykt idag började vi ranka ställen som vi besökt under vår resa som vi helst skulle vilja återvända till, och Kauai hamnade högst upp (givetvis tillsammans med Vegas..;)) Vart man än kör på ön har man en underbar strand runt knuten, och vart man än vänder sig blir man helt hänförd av naturen.


I förrgår hade vi bokat in en tur med gummibåt till naturresarvatet Napali coast på Kauai nordvästra del. Försäljaren hade lovat en riktigt rolig åktur, och ja, haha, efter 45 minuters färd hade vi guppat en del. Men DÅ, började det blåsa, vilket ledde till en rejäl berg- och dalbanetur i 85 knyck över vågorna! Upptill detta serverades det två längre möten med delfinstim bara någon meter från båten, en aningens skygg, men ändå ack så nyfiken sköldpadda, ett antal visningar av grottor och ständer som figurerat hejvilt i filminspelningar, samt givetvis - makalös natur! Stränderna slutade längs hela kusten med 1000-1500 meter höga berg som oftast var helt grönklädda. Återigen - bilderna gör ingen rättvisa, men hoppas ni kan få nån idé om hur fantastiskt det är!


               

Båten vi åkte med. Blev ju givetvis lite snorkling mellan varven också..

 


 

Delfiner! De kom riktigt nära oss, och vi lyckades även filma dem en snutt! Tyvärr är internetuppkopplingen lite för slö för att ladda upp filmen här, så vi får hoppas på bättre lina i Honolulu så ni kan få se den.



Igår blev det ett besök till en botanisk trädgård i form av en gigantisk park. Väldigt välskött och trevligt/mysigt att vandra omkring i. Värmen gjorde dock att vi fick uppsöka närmsta strand på eftermiddagen och bada och sola lite granna.


           


Idag har vi varit i ytterligare en nationalpark, denna gång i det som kallas för Hawaii´s Grand Canyon, Waimea Canyon. Efter en rejäl stigning som vår lilla hyrbil Nissan Versa (jag saknar vår jätte-van!) nätt och jämt orkade med, fick vi lön för mödan i form av utsikten! Typ som Grand Canyon, fast lite mindre och mycket grönare. Öns natur är som sagt var så mäktig och imponerande att man blir väldigt bortskämd med syner som denna.


 


En annan syn som man dock inte är lika imponerad av är alla förbannade tuppar, hönor och kycklingar på ön. Nån gång för drygt 1000 år sen tyckte nån att det var en kul idé att ta med sig hönor till hawaii. På alla andra öar har mungos utrotat fjäderfäna, men inte här på Kauai. Nu väcks vi varje morgon vid 04.30 av ett gäng vildtuppar som slåss om att få kuckelikua högst och vi tackar högre makter att vi tog med öronproppar.


 


Att be till högre makter kanske vi får göra fler gånger den närmsta tiden. Erika (jag skyller på henne) var nämligen ofin nog att sno med sig två små lavastenar från Big Islands vulkanpark. Detta är inte bra och enligt en myt retar man genom lavastensstöld upp den hawaiianska eldguden Pele, så tillvida att han/hon/den sätter en förbannelse på stentjuven, som kommer bringa livslång otur. Det enda sättet att upphäva förbannelsen är att återlämna stenen, vilket kan bli svårt, då vi om fem dagar lämnar ögruppen för att möta hösten i Sverige. En anledning att återkomma kanske? =)


I övrigt har vi idag solat och badat och jag har provat på lite body-boarding, en lightvariant av surfing. Skillnaden är att man helt enkelt ger fasen i att ställa sig upp, utan istället surfar liggandes på bröstet/magen. Låter ofarligt, eller hur? Inte om man är tokig och ska ge sig ut på samma vågor som de riktiga surfarna, innan man inser att alla andra body-boardare kör på mycket lägre vågor, då brädan inte alls är gjord för vågor högre än 1 meter. Innan denna insikt kom till mig lyckades jag med ett antal volter, svälja ca 2 liter saltvatten efter att ha blivit totalt översköljd av en jättevåg, samt skrapa upp ben och ett bröst (eller vad är det nu man kallar det i Oskarström? Syrran? Fred? =)) så att det nu för tejpas med plåster några dagar. Min första surfingskada! Kan bli fler, för när man väl fick kläm på det hela var det riktigt skoj!


   


Nu ska här i vilket fall packas för morgondagens färd till ön Oahu, och till Waikiki beach i Honolulu för avslutande av vår bröllopsresa!


Ha en underbar helg allihopa, det tänker vi ha! =)


 
 
Ingen bild

Svensson

26 augusti 2012 12:16

Först nu fick jag tummen ur o läsa eran blogg. Riktigt trevlig läsning, jag blir avundsjuk. Tänkte på den bilden då både valen och Daniel pussar Erika, ni ser så lyckliga ut där. Ha de bäst

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Skoogh - 17 augusti 2015 10:01

"Doing an Ironman is like fighting a gorilla: You don´t stop when you are tired - you stop when the gorilla is tired"    Inleder med en efter-bild i avskräckande syfte:   Och nej, jag hade inte BH på mig, chipstuttarna till trots: Det är pul...

Av Skoogh - 14 augusti 2015 21:32

Då var det dags! Ett års förberedelser. Lagom mycket träning. En grym kolhydratsfest i dagarna tre. Allt detta ska omsättas i en heldags slit, kämpande, smärta och förhoppningsvis lycka! Kommer bli fantastiskt kul att få vara med om detta. Hela stämn...

Av Skoogh - 10 augusti 2015 15:14

Brickpass igår (cykel + löpning) funkade problemfritt! Fortsatt krångel med växlarna på cykeln åtgärdades idag på Sportson, snabbt och lätt och tydligen så enkelt att besöket blev gratis. Jag betalade dock lite i form av skamsenhet över min tekniska ...

Av Skoogh - 9 augusti 2015 12:17

Märker att jag inte skrivit här på ett tag, men behovet av att få skriva av sig lite har trängt sig på sista veckan. Som rubriken antyder: Det är mindre än en vecka kvar. All träning skulle för länge sedan ha varit gjord. För att summera årets tränin...

Av Skoogh - 8 november 2013 17:21

Vart ju inte igår jag skrev här. Inte ens i år. Riktigt riktigt tråkigt så här i efterhand, när året som gått inneburit riktigt mycket tränings/tävlingsrelaterade kul händelser. Jag har ingen riktigt förklaring till det hela, mer än att jag bara blev...

Ovido - Quiz & Flashcards