Alla inlägg den 25 september 2011

Av Skoogh - 25 september 2011 17:02

God morgon!


Idag är det dags för hotelluppgradering, då vårt lilla flyttlass går från Tropicana mot Venetian, som ligger på den norra delen av Las Vegas huvudgata "The Strip". Drömmen när man checkar in är ju alltid att bli uppgraderad till ett större/bättre/finare rum eller svit. I Vegas finns det givetvis en genväg till detta, på gamblingvis! Tricket går ut på att när man vid incheckningen ska lämna fram pass och kreditkort tar och lägger en 20-dollarssedel mellan passet och kortet och i samband med detta frågar hotellportiern om det finns några rumsuppgraderingar tillgängliga. Funkar det som det ska så säger portiern "sure", tar 20-dollarssedeln och uppgraderar till nån form av lite bättre svit med go utsikt. Funkar det inte säger portiern "sorry" och tar passet och kortet och låter sedeln ligga kvar. Huruvida vi kommer prova säger väl sig självt, och huruvida det i så fall fungerar lovar jag att rapportera ikväll =)


Övrigt då.. Hooverdammen avverkad, ett helt sinnesjukt stort vattenkraftverk ca 5 mil från Vegas. Att gå uppe på dammen och titta ut över den något för låga och klena kanten, 220 meter rakt ner i ravinen är inget för den höjdrädde (utläses Tomas Norberg). När jag på skoj frågade den höjdrädde om han för 1 miljon dollar skulle promenera en kort bit uppe på kanten blev han helt vit i ansiktet och en lång harang om idioti och galenskap följde, varpå han gick om möjligt ännu längre från kanten när vi gick över dammen.


Imponerande bygge är det i alla fall. Fick inga vidare bra bilder på bygget, men tror Radde har i sin kamera, så får återkomma.


Pokern går fortsatt ok, utan större förluster men också utan större vinster. Det är givetvis alltid kul när spelet går bra, men ibland spelar det mindre roll eftersom det är så vansinnigt kul och trevligt runt bordet. Folket här är lättsamma, trevliga och roliga att prata med. Det känns dessutom som att 90 % av alla man nämner för att man är svensk säger att de har nån form av koppling till Sverige. Har träffat allt från svenskättlingar till folk som på 70-talet mött Sverige i bowlingslandskamp. Många intressanta samtal och roliga anekdoter med andra ord! Nu ska jag dock ta och ha det bästa samtalet man kan ha, nämligen ett skype-samtal hem till Erika! =) Först lite blandade bilder från ifånen:



Utsikt från toppen av Hooverdammen


 

Knasig bild med panoramaappen: Norberg/Radde till vänster, följt av Hooverdammen och bron över ravinen till höger.



 

Rätt så flådig entré till H&M inne på Caesars Palace. Tror Erika hade trivts rätt bra här.. =)

 

Sovande kise i lejonburen på MGM Grand.


    Rockor i akvarium på samma köpcentrum.

Ovido - Quiz & Flashcards