Alla inlägg den 4 augusti 2012

Av Skoogh - 4 augusti 2012 19:29


Eller ja, igår var inte så jättehektiskt. Frukost på Starbucks (som vanligt) och därefter tog vi vårt pick och pack och sa adjö till Seattle. Seattle är en jättetrevlig stad, särskilt området kring marknaden. Och tack igen till Katie och Martin som tagit väl hand om oss under starten på vår bröllopsresa!


Flyg från Seattle till San Francisco, där vi hämtade ut vår kompis för de nästa två veckorna: En Hyundai SUV som går som ett spjut! Tyvärr fick den ingen större chans att bevisa det igår i rusningstrafiken från flygplatsen in till stan. Efter en och en halv timmes körning i 12 kilometer kom vi till slut fram till hotell Nikko, i närheten av Union Square. Ett riktigt fint hotell, som vi fick tag i riktigt billigt! Varför det var billigt fick vi snart förklarat: allt kostar extra. Parkering? 45 dollar för ett dygn! Internet? 16 dollar extra! Vad gäller internet så kör vi dock dagens Ove Sundberg-tips där: Det finns ett Starbucks precis jämte lobbyn, som liksom övriga Starbucks har gratis wi-fi! Ka-ching! Till och med tillgången till gymet kostar extra. Tack vare vår charm och trevlighet fick vi dock gratis tillgång till det eftersom vi är på honeymoon! Inte för att vi använt det så där jättemycket, men ändå =)


Trötta och hungriga gav vi oss ut på restaurangjakt, med hjälp av Katies systers mini-guide som vi fick specialkomponerad! Den sa att vi skulle leta upp en restaurang som heter Tadish grill, Californiens äldsta restaurang, och en riktigt speciell upplevelse. Alla kypare och servitörer gick klädda i vita labbrockar och de höll ett rusktigt tempo, vilket var nödvändigt med tanke på att väntetiden för att få ett bord landade på 45 minuter. Som tur var bestod halva restaurangen av en lååååång bar, som vi glatt utnyttjade. En öl och sen en drink vid namn Mojito-Martini, som smakade tandkräm. Erika fick min och jag grabbade en öl till, till min jätteköttbit, medium-raw med Steak Sauce. Grabbade var ordet.. Erika åt restaurangens berömda skaldjurs-gryta, som såg riktigt fin ut. En, på det hela taget, riktigt bra restaurang!


Idag har vi varit ruskigt effektiva i vårt turistande, då vi bara har en heldag inplanerad här i San Francisco. Uppe med tuppen klockan 8 gick vi ner till ändstationen för den gamla spårvagnen och ställde oss i kö. Vi fick de bästa platserna, ståplatserna där man hänger ut på sidan!

 


Riktigt fräckt att åka gata upp och ner så här, och vyerna och utsikterna här är helt häpnadsväckande! San Francisco är en riktigt häftig stad, och lutningen på några av gatorna gör att man undrar om bilarna ankras fast i gatan..


Spårvagnsfärden slutade nere i området Fishermans warf, där vi hittade ett Starbucks för frukost och OS-uppdatering, då det mesta som visas på tv av OS här handlar om USA och deras never-ending guldregn. (Kan väl för övrigt redan nu säga grattis till Sara Algotsson till Jerringpriset?) Efter det letade vi oss till Pir 33, där vi sedan ett tag bokat in en tur ut till Alcatraz! Med facit i hand ingen dum idé att förboka den turen, då nästa lediga datum för att åka dit var den 19:e augusti.. Trots detta kändes båten knappt halvfull när vi bordade den och åkte ut till ”The Rock”. Riktigt magiskt att få gå omkring på ön och man får verkligen in känslan, särskilt med tanke på att man fick med sig en audio-guide, där f.d Interner och vakter berättar om livet på fängelset.


 

Och vyerna man får över stan från toppen av ön är helt fantastiska! Likaså kan jag tänka mig att vyerna över Golden Gate-bron är grymma, men hela bron är totalt indränkt i filmjölkstjock, konstant dimma. Det enda man kan se av bron är fundamenten precis vid havsytan. Lite tråkigt, men tydligen rätt vanligt förekommande.


 


Vid slutet av besöket skulle vi handla lite souvenirer, bl.a en kopp till Erika, vykort och skyltar. I kassan landade summan på ca 40 dollar och jag ville betala med en 100-dollarssedel. Det lilla problemet var bara att 100-dollarssedeln var FALSK! Då 100-lappen utgjorde våra sista kontanter, fick vi skamset dra fram Visa-kortet och lämna, med rådet från expediten att lämna in pengen till en bank. Då vi inte tagit ut, eller växlat några pengar ännu så länge, så kan vi helt enkelt bara kostatera att någon på bröllopsfesten verkar vara en skicklig förfalskare..! Dock inte tillräckligt skicklig, expeditens förfalskningspenna markerade rätt tydligt... ;)


Efter båtturen tillbaka tog vi oss en promenad upp på Telegraph Hill och Coit Tower. Ytterligare fantastiska vyer, som man väldigt snabbt blir bortskämd med, och på grund av lång kö till den till synes mycket långsamma hissen upp i tornet, nöjde vi oss med vad vi fick se från marknivå. Promenaden fortsatte sedan rakt österut mot vad som sägs vara världens brantaste gata, Lombard Street. Sista biten är, om inte den brantaste gatan, säkerligen en av de vackraste. Och definitivt den krokigaste! Den är så pass brant att man har gjort en mini-serpentinväg, rikligt dekorerad med blommor, murar och vackra hus. Toppen på gatan utgör ytterligare en helt makalös utsiktsplats.


 


Promenaden tog oss därefter via en pizzaslice i Little Italy, genom Chinatown och tillbaka till Union square, där jag för ett tag sedan lämnade av Erika med ett Visa-kort, mitt bland massa mode-butiker. Vi får väl se om hon ringer om bärhjälp snart =)


Ikväll blir det middag på en restaruang som heter Absinthe, som är nästa rekommenderade i vår Sarah-guide. Guiden har gett oss ett fantastiskt dygn hittills, så oddsen för att Absinthe är en kalasrestaurang är goda!


Detta skrevs igår kväll, nu kan vi lugnt konstatera att guiden hade rätt igen.. Makalös fiskrätt för mig och jättefin Coq au Vin för Erika. Uppå det blev det en rom-drink på en pirat-inspirerad lite häftig bar. Nu idag ska vi köra över Golden Gate-bron, och leta upp en redwood-skog innan vi drar söderut längs med Highway 1. Vi återkommer givetvis från ett annat Starbucks senare ;) Idag firar vi en vecka som gifta! Tack Radde för påminnelsen, vi har redan glömt vilken dag det..!

  


       

Ovido - Quiz & Flashcards