Alla inlägg den 14 augusti 2012

Av Skoogh - 14 augusti 2012 18:59

Hej igen! Dags för uppdatering från ett 42-gradigt Las Vegas! Vi börjar väl där vi slutade, i San Diego, och det vankades ju vitvals-interaction!


Erika vaknade för första gången långt innan väckarklockan och hoppade ur sängen, så förväntningarna var på topp! Vi checkade ur från hotellet och tog bilen tillbaka till Sea World. När det var dags visade det sig att programmet innehöll en liten bonus, i form av en rundtur bakom kulisserna hos valrossarna och isbjörnarna! Valrossen, en blind gammal koloss, var jättehäftig att få träffa, och vi fick även chansen att mata honom lite grann. "Schlörp" sa det så var fisken borta, och valrossens aptit var det inget fel på =)



   


Isbjörnarna var också fina, men av naturliga skäl blev det inte lika närgånget med dem, utan det fick bli fotograferande bakom galler.


När det blev dags att träffa vitvalen fick vi först byta om till våtdräkt, en aktivitet jag numer är van vid sedan sven-sexan.. =) Trots detta var Erika före mig ute ur omklädningsrummen, måste nog slipa lite på min teknik.. Aja, därefter fick vi gå genom lite gångar och ut till det gigantiska val-akvariet, och på vägen passera många nyfikna blickar som förvandlades till avundsjuka blickar när vi fick gå in till valarna. Och avundsjuka ska de vara, för det var jäkligt roligt och ja.. svårt att förklara, men att få vara så här nära ett gigantiskt djur är helt enkelt fantastiskt!


 


 


   



Vi var i vattnet i ca 30 minter och fick träffa två olika vitvalar, en hane och en hona. Tillsammans med en tränare fick vi aktivera valarna genom diverse trick, t.ex fick vi valen att "vicka på pannan", och med den pannan, så är det en del att vicka på! Hela pannan är en fettreserv, och att känna på den kändes som att känna på en champinion ungefär. I övrigt blev det bl.a. dans, vinka till publiken och skvätta vatten. Mycket nöjda gick vi därifrån, och inte minst då Erika, men jag får ju även jag erkänna att det var en riktig höjdare!


Innan vi lämnade Sea World blev det en show till, den här gången späckhuggarna. Vad vi lade märke till var att ingen tränare var med späckhuggarna i vattnet, vilket kanske förklaras av dödsolyckan 2010, där en späckhuggare drog ner sin tränare i vattnet, så att tränare drunknade. I vilket fall som helst en jättebra show, och imponerande djur! Trots att vi satt i "Soak zone" lyckades vi undvika att bli skvättade på när späckhuggarna skulle busa och blöta ner publiken. Bra tryck i fenorna, och kanonkulan ter sig ganska mesig numer...



 



   



Eftersom vi avverkade resten av Sea World dagen innan, åkte vi därefter österut, mot Phoenix där vi skulle mellanlanda en natt innan Grand Canyon. Visa av erfarenheten och för att undvika fler nätter på hotell Santa Fe hade vi nu bokat in hotell, på en golfresort strax utanför Phoenix. Färden gick genom öken, öken och öken, och vi kunde även skymta stängslet som utgör gräns mot Mexico. När vi kom fram hade klockan hunnit bli 20, men temperaturen hade inte hunnit sjunka särskilt mycket.. Trots att det var beckmörkt ute visade kvicksilvret 106 grader Farenheit, dvs ungefär 41 grader! Vi fick checka in, och blev skjutsade i golfbil till vårt rum, där jag lyckades lura väskbäraren/golfbilsföraren att tro att jag sett fel rumsnummer, när han stövlade in med sin huvudnyckel på rummet där vi skulle bo. "Oh, sorry, wrong room" sa jag, och såg hur paniken började lysa i ögonen på honom när han trodde att han gått i någon annans rum. Han skrattade dock gott åt det hela när jag sa att jag skojade =) Rummet och hotellet jättebra, och vi avslutade kvällen på den luftkonditionerade uteplatsen med en drink, lyssnades till ett liveband.


Vansinne att bo här i hettan tycker vi, och ännu mer vansinne när det visade sig att golfbanan nästkommande dag i stort sett var fullbokad av gäster som ville ut och svettas i 45-46 graders ökenhetta. Nej tack sa vi, njöt av en lyxfrukost och åkte mot Grand Canyon! Och som den grundlurade väskbäraren sa om GC: "Folk säger att det är vackert, men det räcker inte för att beskriva det.."


Mer om det och om Vegas senare, nu ropar staden efter oss! Vi var på en fantasitsk restaurang och en ännu mer fantastisk show igår! Mer om det senare!


Sköt om er!

Ovido - Quiz & Flashcards