Alla inlägg den 30 augusti 2012

Av Skoogh - 30 augusti 2012 05:10

Hallå igen!


Om drygt 12 timmar påbörjar vi en 30 timmar lång rätt tråkig process som kallas hemresa. Vi har haft en helt underbar bröllopsresa, som helst aldrig skulle få ta slut, men det ska givetvis bli kul att få träffa alla därhemma igen! Och om en vecka är det dags för Erika att inkassera sin morgongåva, i form av en The Killers-konsert i Berlin! Huvudregeln är som vanligt: Aldrig komma hem från en resa utan att nästa är inplanerad!


De sista två dagarna har solen svikit lite här på Oahu, men vi har förstås hittat en massa andra saker att göra. Som till exempel att krypa ner i en bur ute på havet, med ett stim med hungriga hajar ivrigt cirklandes runt buren! En helt bisarr upplevelse att se hajarna glida förbi buren och blänga en i ögonen. Inga vithajar, och inga tigerhajar, men väl dock ca 3 meter långa Galapagoshajar och hälften så stora högfenade hajar. Det var stört omöjligt att se hur många där var, men jag tippar på att vi såg sammanlagt ett 10-tal olika hajar. Och en tonfisk. Bilder på dessa får komma senare, då det blev ett impulsinköp av en undervattenskamera för detta event, som får framkallas på gammalt vis. Hajarna lockades faktiskt till oss endast och enbart med hjälp av motorljudet från båtens diselmotor: Under 40 år har fiskare dumpat gammalt bete på samma plats, vilket hajarna givetvis har tagit fasta vid, och dyker upp till ytan så fort det kommer en båt med rätt motorljud.


Idag gick vi upp i ottan för att ta bussen till Pearl Harbor, ca 2 mil från Honlulu. Med all sannolikhet en välbekant plats för många, och platsen för Japans attack på USA:s flotta under andra världskriget, 1941. Pearl Harbor är idag en mycket välordnad och lärorik park med många minnesmärken. Vi besökte bl.a Arizona Memorial, en minnesbyggnad ute i hamnen som byggts ovanpå det sjunkna slagskeppet USS Arizona, som var ett av skeppen som totalförstördes vid attacken den 7:e december -41. Bilder får dyka upp senare även här.


Nu är det dags för packning, vilket nog kommer bli en historia i sig, p.g.a en del shopping. Sista två flygningarna har varit på gränsen viktmässigt, och efter ytterligare lite inköp här i Honolulu så får det nog lättas på bagaget en del för att slippa överviktsavgift.


Ikväll blir det återigen middag på Chucks Cellar, jazzklubben som snabbt blivit vårt favorithak. ENORMA köttbitar, I like!

Ovido - Quiz & Flashcards