Alla inlägg den 6 augusti 2012

Av Skoogh - 6 augusti 2012 02:49

Nu har vi efter lite om och en del men landat i Hollywood, på the Hollywood Hotel, som jag tycker ligger lite väl långt från Walk of fame för att få kallas för Hollywood. Aja.. Nu tillbaks till om:en och men:en. Fortsätter där vi slutade igår, på Starbucks i San Francisco.


För tredje dagen i rad låg dimman tät över Golden Gate-bron, men nu skulle den passeras. Vi valde att bila över, då utsikten därifrån ändå till stor del var pajad av dimman. Trots allt en riktigt mäktig känsla att köra över bron!


 


Efter bropassagen styrde vi kosan mot Muir Woods, som inte är en släkting till golfesset, utan en skog (inte Skoogh) strax norr om SF. Skogen är en redwood-skog, bestående av enorma redwood-träd, vissa över 100 meter höga och över 1000 år gamla. Vansinnigt svårt att fånga in storleken och känslan på bild, men här är lite försök:


 


En skön naturupplevelse! Så sanslöst fuktigt uppe i skogen att saker är konstant blöta utan att det regnat.


Nog med skog, fukt och kyla, för det har faktiskt hittills inte varit speciellt varmt, varken i Seattle eller SF. Därför drog vi söderut, med första anhalt kuststaden Monterey, med sitt stora akvarium. Under 2 timmar gick vi runt och kollade in fiskar, uttrar och maneter. Intressant och fint, men ganska anpassat för barnfamiljer och inte för nygifta vuxna =)


 


Vår nästa plan var att hitta ställe att övernatta på. Eftersom Monterey verkade mysigt gjorde Erika en snabb research, springandes mellan olika motell och hotell, på tillgång och pris. På frågan om tillgång fick hon ofta siffran 0 till svar, och fick hon inte det, blev svaret på prisfrågan istället skyhögt. Screw Monterey tänkte vi och styrde kosan söderut mot Highway 1. Klockan var ju bara 7, och vi kunde ju köra nån timme och sen hitta nåt mysigt motell med fin utsikt längs med vägen. Morsan/svärmor Anita hade ju gjort samma trip för en månad sen och det hade ju gått bra.


Vår gissning är att de INTE åkte på Highway 1 på helgen. För på vartenda ställe vi stannade på under 2 timmar var det smockfullt. Till slut när det blev mörkt, och vi insåg att vi missade en hel del av den fantastiska utsikten längs med vägen, gav vi upp: Vi skulle få sova i bilen. Ett helt ofrivilligt Ove Sundberg-tips. En rätt så slutkörd Erika fick ett skrattanfall modell större när vi insåg att vi var stuck längs med vägen med 4 överblivna tacos från ett tidigare Taco Bell-besök, samt en påse Turkisk peppar. Som tur var stannade vi till vid ett fullt motell, med restaruang som höll öppet extra sent för vår skull! I utbyte mot att vi käkade sen middag, fick köpa en flaska vatten, samt använda toaletten hela natten. Som f.d utryckningspolis är man ju van vid att "fälla", så att somna var inga konstigheter alls för min del! Orutinerade Erika valde dock baksätet först, innan hon bestämde sig för att gå på toa mitt i natten. I strumplästen, utan att ta på sig skorna. Jag lider med snigeln som nu är ett minne blott på Erikas strumpa. Efter denna incident hoppade Erika fram i framsätet och somnade gott även hon =)


 


När vi vaknade på morgonen kunde vi konstatera att vi hade sovit på en rätt vacker plats, och utsikten var helt ok, trots dimman!


 


Bara några mil söderut planade vägen ut, och plötsligt på en liten strandremsa låg de där: Sjöelefanterna! Stinkande, frustandes, fisandes och i vissa fall fightandes om utrymmet i mitten av högen! Vi stannade till och kunde stå bara några meter från flocken och fotografera dem. Riktigt skojigt, och imponerande: De är riktiga kolosser!


 


 


Färden fortsatte söderut och via ny frukost på Starbucks (suck..) styrde vi kosan mot lilla danska (!) byn Solvang, ca 15 mil från Los Angeles. En riktigt mysig upplevelse där vi givetvis fikade wienerbröd på Mortensens bakery.


 


 


Sista biten på Highway 1 på väg mot LA är riktigt fin och går via jättevillor och ständer genom Malibu. Mycket folk då det är söndag och för första gången upplevde vi riktigt varmt och härligt väder på resan! Vi spar strandhänget till en annan dag, men skyndade oss istället till hotellet för ett dopp i polen och en härlig timme i solstolen! Nu är det strax dags för lite turistande i Hollywood och middag! Imorgon blir det kungligt roligt på Universal Studios!


Hoppas allt är bra med er därhemma! Vi har en helt underbar resa, vistelsen på hotell Hyundai Santa Fe till trots ;)

Ovido - Quiz & Flashcards