Alla inlägg under december 2010

Av Skoogh - 9 december 2010 13:13

Dags att återgå till vad den här bloggen egentligen ska handla om: träning! Har vilat hälen helt från ren löpning nu ett tag, men beroende på hur det känns på fotbollsliret ikväll, så ska jag förhoppningsvis kunna genomföra ett pass på löpbandet imorgon! Känns ok, och har kört massa tåhävningar så fort jag fått tillfälle. Det är nog iofs lika bra att jag inte har kunnat träna på ett tag, eftersom jag inte har kunna äta ordentligt! Magsjuk? tänker ni.. Nej.. Dålig aptit? Abosolut inte! Nej, anledning ser ni här under:


  


Japp, pussel heter Erikas nya favoritsysselsättning som tar upp hela middagsbordet! Antar att hon har tröttnat på Yatzy.. Kanske tröttnade hon efter den här omgången! 342 poäng!

  


Tävlingsmänniska, jag? Neeee...


Av Skoogh - 7 december 2010 14:17

Kikade på en blogg jag läser angående BR leksakers nya legosats: Värdetransportrån! Allvarligt? Ja, tydligen kolla här, på LEGO:s hemsida.

Här har ni en bild och beskrivning av underverket...

  

Av Skoogh - 6 december 2010 01:50

..innebär ibland att det inte händer ett piss. Då är Internet bra! Värdelöst vetande är en kul hobby som man lätt skaffar sig på halvsega nattpass. Här kommer några favoriter:


- Världens längsta tidsenhet är Kalpa. Inom hinduismen är en kalpa är detsamma som 10 000 kaliyuga, dvs som alla redan räknat ut är ungefär 4,32 miljarder år. Inom buddismen är den dock lite längre: 1 280 miljarder år. Detta är ett tidsmått på ungefär hur länge det skulle ta att slipa ner ett berg av M:t Everests storlek genom att dra en silkesfilt över det, en gång per sekel.


- Greklands nationalsång har 158 verser.


- Det finns 293 olika sätt att ge tillbaka växel på en dollar.


- I delstaten South Carolina är det olagligt att förvara hästar i ett badkar.


- Alla heter inte Glenn i Göteborg. Men faktum är att 10 % av alla Glenn som finns i Sverige bor i Göteborg!


- Appropå tidigare inlägg om att tennis är fjolligt: Under Wimbledon 1994 uppmätte man Monica Seles stön när hon servade till 92,3 decibel. Detta kan jämföras med att 85 decibel är gränsvärdet för när arbetsmiljölagen kräver att man ska använda hörselskydd.


Nån som har nåt mer kul att fylla på med? =)

Av Skoogh - 4 december 2010 15:35

Halmstadpolisens årliga julcup i innebandy gick av stapeln igår! En fantastiskt rolig tillställning, med lagom blandning allvar och skoj. För egen del så har jag bytt avdelning/enhet/sektion under året som gått, och därmed också då fått byta lag och jag fick i år därför representera El Kå Se. Efter att kollega Sjölander dragit på sig en muskelbristning och kollega Bergman prioriterat rinkbandy så var vi till slut endast tre tappra LKC:are på plan i första matchen. Vi höll dock uppe spelet med bravur, men höll ändå inte riktigt hela vägen, utan det blev respass i gruppspelet på målskillnad, där vi hade släppt in ett mål för mycket. Jag vet vilket mål det var! Jag vet vem syndabocken var, men ska inte hänga ut honom här. Ni kommer märka det på att jag inte kommer prata med honom under det kommande året. Ja e inte bitter...! Tur att jag var med och vann den efterföljande julfesten iaf ;)


Skrev om att jag känt av en hälsena för ett tag sen. Det satt i ett par dagar, men sen försvann det. I torsdags var det dags för pingisspel igen, och när jag värmde upp genom att springa ungefär 100 meter i lugnt tempo kom skiten tillbaka. Kunde träna utan problem, och även spela fotboll efter pingisen utan att känna av något, men så fort det går tillbaka till lunkande, monoton löpning så kommer det tillbaka! Har inte varit läge att springa på ett par dagar, och kommer inte bli av förrän tidigast tisdag igen pga massa jobb, så det får bli vila från all löpning under tiden och hoppas att det känns bättre sen.


Novembers träning bestod av mycket pingis faktiskt, vilket ju är kul! Gynnar kanske inte riktigt min satsning mot Stockholm marathon, men det är ju lååångt kvar till maran. 25 veckor exakt idag närmare bestämt. Ren löpträning blev det 7 pass av, sammanlagt 65 km. Inte i närheten av 100 km med andra ord.. Har väl inget bra att skylla på egentligen, så får skylla på att det är kallt ute och att jag har jobbat mycket! Och dagtid sista veckan.. Huga! Beundrar er som klarar av att jobba dagtid måndag-fredag och lyckas hinna och orka med att träna på kvällarna! Jag måste vara allergis mot att gå upp tidigt, kan man få det konstaterat som någon form av handikapp? Nä, tacka vet jag kvällsjobb, sova till 10, käka, träna och sen vara pigg och utsövd när man går till jobbet! =) Kommer säkerligen en tid när det inte kommer funka att jobba så, men just nu mår jag bäst och trivs bäst med det, så kommer fortsätta med det så länge jag kan!


Nu blir det lördagsmys, fredagsvarianten sabbade gårdagens julfest...



Av Skoogh - 2 december 2010 15:11

...hade svaret blivit på frågan "whats up?". Jag jobbar dagtid hela veckan i form av utbildningsvecka = helt osant seg på kvällarna! Löpträning bedrivs inomhus tills vidare pga köldknäpp! Dock nte i så stor utsträckning som hade varit önskvärt. Ikväll blir det fotboll och pingisträning. Återkommer med liten sammanfattning över månadens träning snarast! Och för kännedom är Stockholm marathon fulltecknad!

Ovido - Quiz & Flashcards