Direktlänk till inlägg 28 januari 2011

Gått upp 10 gram...

Av Skoogh - 28 januari 2011 10:12

Hej igen! Varning för långt inlägg! =)


Tillbaka på fastlandet efter några dagar som amatörsjömän! Helt fantastiska dagar har det varit och vi har inte riktigt hämtat oss ännu. Men oj så kul och så bra vi har haft det!


Vi åkte från en liten hamn utanför Khao Lak ut till Similan Island, en nationalpark 6-7 mil från kusten. Nationalparken består av 9 st öar av väldigt varierande storlek, där den minsta mer såg ut som en liten hög stenar än en ö. Öarna är numrerade från 1-9 från syd till nord, där tyvärr nr 1-3 är stängda för allmänheten. Uppdraget vi gav oss ut på var dels att snorkla upp massa roliga sjödjur och koraller, men även överleva på en båt i 3 dagar och 2 nätter tillsammans med 16 andra människor utan att gå allt och alla på nerverna. 


Redan första stoppet, vid ö nr 9, fick vi syn på en havssköldpadda! Den var rätt stor och ganska så nyfiken, och tillät oss att simma med den i några minuter. Helt fantastiskt! Vi hade inte med någon undervattenskamera, men det hade dock vår otroligt trevliga och roliga guide Lee! Bilderna kan vi tyvärr dock inte se ännu, pga att Erikas stenålders-mac, spottar ut allt vad cd och dvd-skivor heter direkt när man satt in dem. Så kul djurbilder och dykfoton får det bli när vi kommit hem!


Andra snorklingsstoppet: Folk skriker och gormar och två skickliga dykare drar sig snabbt ner mot botten. Wtf tänker jag och kikar ner i djupet: En HAJ! Riktigt stor (tyckte jag iaf), men inte så sugen på att umgås med folk, utan den stack snabbt iväg. Lee jublade i högan sky när han kom upp till ytan och sa att det var den största han sett den här säsongen. En svartfenad revhaj var det, finns säkerligen bilder och film på den också gömda på cd-skivan.. men ja, det var det här med mac:en.. Troligen ca 1,5 meter lång! Riktigt spännande känsla att simma med såna djur!


Efter de två stoppen kändes det som att resten kunde kvitta, vi hade ju redan haft flyt och se dessa fina kreatur. Resten av dykupplevelserna under de tre dagarna bjöd bl.a på en kollision mellan mr. havsorm och ett sällsynt fint, men ack så ormrädd exemplar av homo sapiens som heter Erika, fler havssköldpaddor, stingrocka, muräna och en massa massa fisk. Kollisionen ja, det var väl ingen kollision, men det dök helt plötsligt upp ett svart/vitt snöre framför en intet ont anande Erika. Erika fick panik, letade upp närmaste pojkvän och klängde på honom samtidigt som hon hyperventilerade och skrek "havsorm, havsorm!"


Slutligen fick vi även se ytterligare en haj, lite mindre den här gången. Tror vi, eftersom den var på ganska djupt, men klart, vatten! Den här gången var det en kusin till föregående haj, en vitfenad revhaj. Lika mäktig den..


Är helt kass på fiskar och arter och till råga på allt har vi bara lärt oss namnen på engelska, så får bli till att wikipedia-översätta senare, så vi får reda på vad vi egentligen sett! =)


Allt som allt en otroligt välorganiserad resa, med fantastiskt god thailändsk mat, tillagad av två kvinnliga kockar som arbetade i ett osigt kök på typ 2 kvadrat, 8 timmar om dagen i tre hela dagar. Som tidigare nämnt en rolig guide, som också var väldigt kunnig! Företaget vi åkte med ägs av en svensk och det heter Poseidon Här kommer lite bilder, fler kommer senare:


   Stranden på ö nummer 8, mer om händelser på denna strand senare... =)

   Båten vi reste med!   Utsikt från utsiktsplats på ö nr 4. Ett mindre äventyr att ta sig upp, men som ni ser, lätt värt det!   Solnedgång från utsiktsplats på ö nr 8. Paradis!

Ett av många totalt misslyckade försök att få till en "hopp-bild" med hjälp av självutlösare på Erikas kamera. Inga lyckade försök blev det, men många roliga bilder. Och just på denna plats skedde den lilla viktuppgången!


Och så var det ju det här med viktuppgången ja.. Den har faktiskt både jag och Erika råkat ut för och det hände den 25/1, första dagen på snorklingsresan, på ö nummer 8. Passande nog på en strand i en lite bukt som kallas "Donald Duck-bay". Jag har haft lite sjå att hålla det hela hemligt för Erika, men det gick till slut bra, och hon anade nog ingenting! Och svaret på den lilla frågan jag ställde henne blev: JAAA!! =) Så nu har jag skaffat mig en fästmö, hehe =)


   Nyförlovade på utsiktsplats ovanför stranden där jag friade!

Själva skälet till viktuppgången!


Älskar dig sötnos.. Puss! =)


 
 
Ingen bild

Hassel

28 januari 2011 13:23

Härligt grattis..skålar för er med en sexa gött :)

Skoogh

28 januari 2011 15:05

Tackar! Vi gör detsamma! =)

 
Ingen bild

nilsson

28 januari 2011 15:53

Grattis!

från den gamle.

 
Ingen bild

Marko

28 januari 2011 17:14

Underbart!! Vad var det jag sa Erika!!!! Jag hade det på känn.. Grattis!!

 
Ingen bild

Jesper och Jessica

28 januari 2011 18:13

Detta var minst sagt en händelserik blogg. Stort Grattis från oss till viktökningen. Kan dessutom vara bra att gå upp lite i vikt för här är fortfarande kallt här hemma, så ät och drick gott. Ha det bra.

 
Ingen bild

Mattias

28 januari 2011 21:39

Grattis! Och jag ser att ni redan skaffat barn!

 
Ingen bild

anki

29 januari 2011 10:08

Härligt! Stort grattis till er bägge!!!

 
Ingen bild

Farmor

29 januari 2011 13:15

Grattis från farmor och farfar.

 
Ingen bild

Johnny o Anita

29 januari 2011 14:38

Tänk vilken romantiker vi har uppfostrat! Det har han inte ärvt efter sin far! Stort grattis till Er bägge!

Skoogh

30 januari 2011 18:42

Gissar att det inte är min far som ensamt svarat på detta ;) Tack! =)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Skoogh - 17 augusti 2015 10:01

"Doing an Ironman is like fighting a gorilla: You don´t stop when you are tired - you stop when the gorilla is tired"    Inleder med en efter-bild i avskräckande syfte:   Och nej, jag hade inte BH på mig, chipstuttarna till trots: Det är pul...

Av Skoogh - 14 augusti 2015 21:32

Då var det dags! Ett års förberedelser. Lagom mycket träning. En grym kolhydratsfest i dagarna tre. Allt detta ska omsättas i en heldags slit, kämpande, smärta och förhoppningsvis lycka! Kommer bli fantastiskt kul att få vara med om detta. Hela stämn...

Av Skoogh - 10 augusti 2015 15:14

Brickpass igår (cykel + löpning) funkade problemfritt! Fortsatt krångel med växlarna på cykeln åtgärdades idag på Sportson, snabbt och lätt och tydligen så enkelt att besöket blev gratis. Jag betalade dock lite i form av skamsenhet över min tekniska ...

Av Skoogh - 9 augusti 2015 12:17

Märker att jag inte skrivit här på ett tag, men behovet av att få skriva av sig lite har trängt sig på sista veckan. Som rubriken antyder: Det är mindre än en vecka kvar. All träning skulle för länge sedan ha varit gjord. För att summera årets tränin...

Av Skoogh - 8 november 2013 17:21

Vart ju inte igår jag skrev här. Inte ens i år. Riktigt riktigt tråkigt så här i efterhand, när året som gått inneburit riktigt mycket tränings/tävlingsrelaterade kul händelser. Jag har ingen riktigt förklaring till det hela, mer än att jag bara blev...

Ovido - Quiz & Flashcards