Alla inlägg den 28 januari 2011

Av Skoogh - 28 januari 2011 10:12

Hej igen! Varning för långt inlägg! =)


Tillbaka på fastlandet efter några dagar som amatörsjömän! Helt fantastiska dagar har det varit och vi har inte riktigt hämtat oss ännu. Men oj så kul och så bra vi har haft det!


Vi åkte från en liten hamn utanför Khao Lak ut till Similan Island, en nationalpark 6-7 mil från kusten. Nationalparken består av 9 st öar av väldigt varierande storlek, där den minsta mer såg ut som en liten hög stenar än en ö. Öarna är numrerade från 1-9 från syd till nord, där tyvärr nr 1-3 är stängda för allmänheten. Uppdraget vi gav oss ut på var dels att snorkla upp massa roliga sjödjur och koraller, men även överleva på en båt i 3 dagar och 2 nätter tillsammans med 16 andra människor utan att gå allt och alla på nerverna. 


Redan första stoppet, vid ö nr 9, fick vi syn på en havssköldpadda! Den var rätt stor och ganska så nyfiken, och tillät oss att simma med den i några minuter. Helt fantastiskt! Vi hade inte med någon undervattenskamera, men det hade dock vår otroligt trevliga och roliga guide Lee! Bilderna kan vi tyvärr dock inte se ännu, pga att Erikas stenålders-mac, spottar ut allt vad cd och dvd-skivor heter direkt när man satt in dem. Så kul djurbilder och dykfoton får det bli när vi kommit hem!


Andra snorklingsstoppet: Folk skriker och gormar och två skickliga dykare drar sig snabbt ner mot botten. Wtf tänker jag och kikar ner i djupet: En HAJ! Riktigt stor (tyckte jag iaf), men inte så sugen på att umgås med folk, utan den stack snabbt iväg. Lee jublade i högan sky när han kom upp till ytan och sa att det var den största han sett den här säsongen. En svartfenad revhaj var det, finns säkerligen bilder och film på den också gömda på cd-skivan.. men ja, det var det här med mac:en.. Troligen ca 1,5 meter lång! Riktigt spännande känsla att simma med såna djur!


Efter de två stoppen kändes det som att resten kunde kvitta, vi hade ju redan haft flyt och se dessa fina kreatur. Resten av dykupplevelserna under de tre dagarna bjöd bl.a på en kollision mellan mr. havsorm och ett sällsynt fint, men ack så ormrädd exemplar av homo sapiens som heter Erika, fler havssköldpaddor, stingrocka, muräna och en massa massa fisk. Kollisionen ja, det var väl ingen kollision, men det dök helt plötsligt upp ett svart/vitt snöre framför en intet ont anande Erika. Erika fick panik, letade upp närmaste pojkvän och klängde på honom samtidigt som hon hyperventilerade och skrek "havsorm, havsorm!"


Slutligen fick vi även se ytterligare en haj, lite mindre den här gången. Tror vi, eftersom den var på ganska djupt, men klart, vatten! Den här gången var det en kusin till föregående haj, en vitfenad revhaj. Lika mäktig den..


Är helt kass på fiskar och arter och till råga på allt har vi bara lärt oss namnen på engelska, så får bli till att wikipedia-översätta senare, så vi får reda på vad vi egentligen sett! =)


Allt som allt en otroligt välorganiserad resa, med fantastiskt god thailändsk mat, tillagad av två kvinnliga kockar som arbetade i ett osigt kök på typ 2 kvadrat, 8 timmar om dagen i tre hela dagar. Som tidigare nämnt en rolig guide, som också var väldigt kunnig! Företaget vi åkte med ägs av en svensk och det heter Poseidon Här kommer lite bilder, fler kommer senare:


   Stranden på ö nummer 8, mer om händelser på denna strand senare... =)

   Båten vi reste med!   Utsikt från utsiktsplats på ö nr 4. Ett mindre äventyr att ta sig upp, men som ni ser, lätt värt det!   Solnedgång från utsiktsplats på ö nr 8. Paradis!

Ett av många totalt misslyckade försök att få till en "hopp-bild" med hjälp av självutlösare på Erikas kamera. Inga lyckade försök blev det, men många roliga bilder. Och just på denna plats skedde den lilla viktuppgången!


Och så var det ju det här med viktuppgången ja.. Den har faktiskt både jag och Erika råkat ut för och det hände den 25/1, första dagen på snorklingsresan, på ö nummer 8. Passande nog på en strand i en lite bukt som kallas "Donald Duck-bay". Jag har haft lite sjå att hålla det hela hemligt för Erika, men det gick till slut bra, och hon anade nog ingenting! Och svaret på den lilla frågan jag ställde henne blev: JAAA!! =) Så nu har jag skaffat mig en fästmö, hehe =)


   Nyförlovade på utsiktsplats ovanför stranden där jag friade!

Själva skälet till viktuppgången!


Älskar dig sötnos.. Puss! =)


Ovido - Quiz & Flashcards