Alla inlägg den 3 februari 2011

Av Skoogh - 3 februari 2011 12:34

Hejsan!


Long time, no skriva, vilket mest har berott på hektiska dagar och sisådär med internetuppkoppling. Allt är iaf bra med oss om det nu mot all förmodan var någon som trodde något annat! =)


Imorgon åker vi hem efter ett par dagar i Bangkok. Om hotellet vi bodde på i Ao Nang var schysst så är det vi bor på nu helt sagolikt! 5-stjärnig lyx överallt, men viktigast av allt: den första mjuka sängen under resan, som till viss del räddat Erikas sargade rygg. Dumt att vara smal när det är hårda sängar, bättre att ha något att vila på ;) Vet inte varför, men jag gillar att bo på hotell, det känns speciellt på något underligt vis, även fast man har det flera gånger bättre och bekvämare hemma. Aja, hemma har man inte någon som städar två gånger om dagen (Erika städar bara en gång om dagen nämligen), ingen utomhuspool med soldäck och ingen utsikt över stan från 17:e våningen.


Vi har ägnat dagarna här åt shopping, äta gott och en del sightseeing. Häromdagen åt vi på en helt fantastiskt indisk restaurang, uppbygd som ett stort hus bland trädtoppar och dagen efter det åt vi utomhuslagad Pad Thai sittandes på trottoaren på Khao San Road. Skilda världar på de två måltiderna kan man säga, men nästan lika gott var det! 


Idag har vi åkt en runda på floden och bland kanalerna och sett lite hur Bangkokborna har det. Många har det inte så bra skulle man kunna säga. Efter det klättrade vi uppför ett tempel som heter Wat Arun (bilder får komma sen, jag har en jättebra bild på en höjdrädd E som klättrar nerför en lagom brant trappa), och sen har vi spanat in en 65 meter lång jättelik liggande guld-Buddha-staty. En del runtvandrande bland diverse tempel har det också blivit. Vi blev även varse att vissa platser är så heliga att det inte går för sig att ha något annat än långbyxor på sig för att få beträda dem. Därför finns en rätt skoj bild på mig iförd säckiga, hyrda mjukisbrallor att se fram emot när vi kommer hem! =)


Ikväll blir det middag på hög höjd, närmare bestämt på 63:e våningen i State tower! Imorgon satsar vi på att shoppa upp de sista pengarna innan flyget går mot Köpenhamn via Doha kl 20. Snart hemma efter en underbar semester! 


Grattis till mor som fyller år imorgon! =)


//Daniel och Erika

Ovido - Quiz & Flashcards