Alla inlägg under november 2010

Av Skoogh - 15 november 2010 19:11

Nä, riktigt så illa var det nog inte, men dagens runda var duktigt fuktig på sina ställen. Ännu ett bra argument för att springa på löpband under den här årstiden - inte skita ner sina fiiiina nya skor. Mina USA-lunarglide är inte så fina längre, och de ser verkligen inte så nya ut heller...


Blev en 9 km runda längs med Nissan bort till Sannarp och tillbaka igen. Prova ett nytt grepp och lägger ut en länk till en karta och tider mm till dagens pass här, så den intresserade kan ta sig en kik. Springer numer alltid med pulsband också, hoppas kunna sänka pulsen jag har på tempot som hålls just nu lite längre fram. 


Det går ett tv-program på Tv4 sport som heter Sverige springer. I tisdags hade de ett riktigt inspirerande avsnitt från New York marathon, där Kajsa Bergqvist var med och sprang. Avsnittet går att se på tv4 play tills imorgon, rekommenderas!


Vädret för resten av veckan lockar nog till löpband, så blir nog dåligt med rundor ute, men vi får väl se! 

Av Skoogh - 14 november 2010 16:00

Lyckades igår missa att jag skulle jobba nattpass. Bra gjort. Gick hem igår efter att ha jobbat dagpass och en lyckad 13-skotts tjänsteskjutning i tron att jag skulle jobba dag även idag, söndag. Gav därför fan i instinkten att slumra en stund när jag kom hem, för att jag skulle kunna sova ordentligt på natten. 22.48, precis när jag somnat, kom kallsvettningarna när kollega Selänger ringer och frågar var jag håller hus. Fan.. Bara att ta på sig uniformen och traska genom stan till jobbet. På vägen dit insåg jag dessutom kvickt att det inte skulle bli något vidare lugnt pass, vilket även blev fallet. Ska väl erkänna att det var desto skönare att krypa ner i sängen i morse! :)Träningen idag får stå tillbaks för farsdagsfirande hos farfar. Blir kanske jobbigt nog, jag och Erika ska nämligen försöka instruera farmor och farfar hur man använder internet! Har köpt loss min gamla jobbdator till dem och Erikas gamla mobila bredband ska verkligen få bekänna färg och se om det fungerar ute i skogen :) Imorgon blir det sovdag igen efter nattpass, igen... Träning blir det dock imorgon, en runda ute om vädret tillåter!

Av Skoogh - 13 november 2010 17:19

Satt och kollade på Idol igår och kom på Halmstad-tjejen Linneas dans med att vara påfallande lik en något mer känd persons legendariska dans. Från ca 1.05 in i videon och framåt är det kusligt likt! (Ni måste nog klicka på det andra klippet två gånger för att öppna det i nytt fönster..) Jämför själva:

Av Skoogh - 12 november 2010 10:37

Hej igen!


Verkligen höst/vinterväder ute och för detta har jag nu vidtagit två åtgärder för att kunna köra på med träning i vinter:


1: Wiggle! Brittisk sida, som verkligen har ALLT vad gäller kläder, skor och annan all möjlig och omöjlig utrustning för löpning. Handlar man för över 50 pund åt gången är frakten gratis, även till Sverige, och priserna är 30-50% lägre än här. Framför allt tycker jag skor är riktigt billiga! Har handlat där ett par gånger, och du har grejorna hemma efter bara 3-4 dagar, aldrig nåt krångel! Vill du köpa skor letar du bara upp dem i valfri butik här i Sverige och provar ut rätt brittisk storlek, sen är det fritt fram att handla.


2: Jag har köpt ett kort (ännu så länge bara ett prova-på-kort dock) på Friskis & Svettis för att kunna springa på löpband. Jag följde med Erika och hennes syrra dit igår när de skull gå på nåt gympa-pass ;) Har egentligen alltid varit emot att springa på löpband, eftersom stor del av upplevelsen ligger i att komma ut och få frisk luft m.m Jag har dock nu insett att jag aldrig riktigt tänkt tanken att komma ut och springa på vintern så mycket tidigare, för så jäkla mycket skön upplevelse är det inte att gå ut i +2, blåst och snöblandat regn.. Jag spar löppassen utomhus till mer soliga, mindre blåsiga dagar, och går in och myser på gym istället.


Jag insåg ocks igår att det var ett tag sedan jag var på ett gym som inte befolkas av poliser. Jag visste inte att det blåste kallt inomhus som utomhus, men det måste det göra, för jag såg mössor och kepsar överallt! Och tydligen går folk direkt från gymmet rakt ut på krogen, åtminstone om man går på mängden smink och antalet tittar i spegeln. Eller så är det så att man börjar bli gammal..!


Aja, 12 km blev det löpt på bandet igår, 10,5 i bra tempo och 1,5 nedjogg. 10,5 på 50 minuter, vilket är ruskigt bra tempo om man sprungit ute! Jag är rätt övertygad om att det går lättare att springa inne då du slipper backar, väder, vind och luftmotstånd. Men ett löpband har ju samma förutsättning varje gång du springer, och därför går det ju lättare att jämföra med förra gången och se förbättringar lättare.


Idag blir ska projekt klippning sättas i verket, ska först hitta en frisör... Ses i spåret, eller på bandet..

Av Skoogh - 10 november 2010 18:12

..när man kommer in i badrummet och det ser ut så här! Visste ni att man faktiskt kan använda krokarna i badrummet till att hänga handdukar på?

  


Om ni inte ser riktigt så är det 2 hårtorkar, och 4 platt/locktänger.. Tror jag =)

Av Skoogh - 10 november 2010 13:15

New York City Marathon, eller ING NYC Marathon som sponsorn döpt den till, avgjordes nu i söndags. Vann gjorde Gebre Gebremariam från Etiopien. En sanslös prestation, med tanke på att det var han livs första marathonlopp! Gebre är nu ingen duvunge, utan har deltagit i långdistanser på friidrotts-VM och vunnit en hög med medaljer i terränglöpnings-VM. Nog om honom. Mer om NYC maratahon som är ett av världens största marathonlopp, och utan tvekan det mest populära. Varje år springer ca 40 000 människor loppet, men arrangören får in ca 120 000-140 000 ansökningar om att få vara med varje år! Matematiken går givetvis inte ihop här, utan en plats i loppet kan man inte få genom att helt sonika anmäla sig. Nej, för att vara helt säker på att få en plats ska man i god tid vara ute och jaga resepaket hos en researrangör, t.ex Springtime travel. Sanslöst dyra paket sys då ihop, med massa påtvingade rundresor m.m


Ett annat alternativ är att försöka vinna en plats i loppet via det lotteri som anordnas av loppets arrangör varje år. Jag vet inte hur många platser som lottas ut, men jag vet att om man deltar i lotteriet tre år i rad utan att vinna en plats så är man garanterad en plats i nästföljande års lopp. Jag har nu anmält mig till 2011 års lotteri, som tar emot anmälningar till och med slutet av januari. Med min (enligt vissa vänner) kroniska flyt så hoppas jag att jag och Erika åker till New York nästa höst! Vill någon utmana min flyt i lotteriet så ansöker ni här!

  


Igår blev det pingisträning igen, med Pelle från laget. Ett ok pass, med ett nytt rack! Får se hur länge det överlever utan att bli naggat i kanten.. Temperament är bra, men inte alltid så snällt mot racket  

Nu ska jag fortsätta tvätta och städa, sen jobba natt!



Av Skoogh - 9 november 2010 13:22

..som de pratar om, som man längtar till! Trodde inte jag skulle få uppleva det i november, efter lite halvdassig träning och knäont på sistone. Men igår kom det! Jag stack ut vid klockan 13, klarblå himmel, 4 grader i luften och jag bestämde mig för att springa ner till Östra stranden en vända. Kändes kanon redan från början, det bara flöt på. Efter tre km bestämde jag mig för att tempot jag höll inte skulle få mig särskilt trött på min 9 km-runda, så jag sprang istället ner på stranden och körde intervaller. Helt underbart fint var det, och det blev tre st 1-km intervaller, med tempo på ca 4.20 minuter/km, vilket är riktigt bra tempo med mina mått mätt! Joggade sedan hem och kände mig riktigt fräsch i kroppen efter bara nån timme igen, inget knäont, inga trötthetskänslor! Längtar redan till nästa sånt pass, men kan ju dröja innan det kommer..


Löpträning är i jämförelse med mycket annat jag sysslar med något som man alltid känner sig nöjd med efteråt. I golf, eller bordtennis, gör du sällan en såpass bra runda eller match att du känner att "fasen va gött, jag är helnöjd med min prestation". Det finns alltid nåt hål som gick snett, och nån match du inte spelade på topp i. Så är det aldrig med löpning. Du går aldrig och grämer dig för att det var nån kilometer som det kändes tungt, utan tvärtom: är det nån del som har känts tung är du kanske ännu mer nöjd med prestationen i helhet när du kommer i mål. Jag är den förste att erkänna att det innan ett löppass kan kännas lite tungt mentalt att ge sig ut, men känslan efteråt är alltid en känsla av välbefinnande och man märker otroligt tydligt att en genomförd löprunda ger en rejäl boost för självkänslan.   


Jag igår, efter avslutad löprunda! Eller inte.. Men känslan var nog nästan densamma!

Av Skoogh - 8 november 2010 11:52

Efter en veckas försök att logga in på min gamla blogg utan att lyckas (det kan min kära flickvän, som försökt hacka bloggen för att göra nåt kul inlägg, intyga!) startar jag nu om på ny sida.


Förra veckan innebar första längre löppasset på ett tag. Ingen bra idé tydligen.. Jag sprang mig ut på en upptäcksfärd längs med nissan, bort till Sperlingsholm, där jag irrade runt någon kilometer innan jag fick inse fakta att det blev asfaltsvägen via Slottsmöllan som hemväg. Efter 11 km fick jag ont i knäna, vilket för mig är tecken att jag inte riktigt är redo för att springa längre än så. Stapplade mig i mål efter drygt 13 km och fick vila i två dagar.


Blev inte mer löpt förra veckan, utan pingis för resten av slanten. Lidhultsspelen! En kommande klassiker! Lördagen ägnades åt att döma ungdomsklasser, och igår blev det spel. Spelade katastrofalt i klass 2 och tog mig inte vidare ur poolen. Skyllde på racket (nåt fel måste det ju varit?) och krävde ett nytt av Kekke, vilket jag som klubbens stjärnspelare fick på två röda! Inte riktigt sanning, men min gamla stomme har varit knäckt ett tag och jag har tänkt byta i evigheter, och nu kändes det som ett bra läge att slänga in en ny. Resutlatet blev helt ok, vann min pool i elitklassen, men torskade sedan ut i semi mot nabbspelare! Älskar spelförstörande, feglirande nabbspelare. Jag kan inte heller lira backhand, men jag försöker iaf!


Nu ska jag ut och springa en sväng, blir lite kortare idag, drygt 9 km i lite lagom tempo. Kalasväder ute!


På återhörande!

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards